חדש!!! ביהלי לנד - חנות הכל למסיבה קיבוץ גלויות 102 עיר תחתית חיפה   072-2657656

logo

הוראות בטיחות והפעלה למכונת ברד / אייס קפה

בטיחות:

1. המכונה כבדה מאד! חובה להניח את המכונה על שולחן / משטח מאסיבי, ישר ויציב.

2. אסור להצמיד את המכונה לקיר ואסור לכסות או לעטוף את המכונה, פתחי האוורור חייבים להיות פתוחים.

3. במידה ולקחתם שתי מכונות, אסור להצמיד את המכונות אחת לשנייה אלא לשמור על מרווח של חצי מטר!.

4. המכונה דורשת 2 אנשים לשינוע! (שוקלת ריקה כ-06 ק"ג) לא להרימה לבד! ולא להניח עליה כלום!.

5. יש להרחיק את המכונה ממקור מים / רטיבות / חומר דליק / אש, חשוב לא להפעילה בשמש ישירה.

6. יש להרחיק ילדים מסביבת המכונה, אסור למי שטרם מלאו לו 11 שנים להפעיל את המכונה.

7. אסור בשום אופן להזיז את המכונה כשהיא מלאה במים ו/או תרכיז! – היא תישבר ותתפרק.

8. חובה לוודא כי כל חיבורי החשמל למכונה תקינים ולא פגומים (חשופים).

9. מידות המכונה: 39*19*51, צריכת חשמל במקסימום 1266 וואט.

10.האמור לעיל הינו כללי ביותר, מיומנותך והשכל הישר שלך הכרחיים למניעת תאונות.

מילוי המכונה לברד:

1. חובה להשתמש בתרכיז המיועד לברד (בעל ריכוז מינימלי של 05 ברינקס( ולא מיץ פטל רגיל).

2. חובה לשמור יחס 1:5 בין תרכיז למים (על כל ליטר תרכיז לברד להוסיף 5 ליטר מים).

3. לא למלא את המכונה מעל לקו המקסימום (סה"כ 12 ליטר תרכיז בכל מיכל – לא יותר).

4. לכסות את המכלים עם המכסה (במידה וקיים, לחבר את תקע התאורה לשקע על המכסה).

 

מילוי המכונה לאייס קפה:

1. חובה לשמור על יחס מדויק בין המרכיבים - אחרת לא ייצא אייס קפה והמכונה יכולה לקפוא ולהישבר!.

2. את תערובת האייס קפה מכינים בקערה חיצונית וכשהיא מוכנה שופכים אותה למכונה.

3. שפכו את תכולת שקית אבקת האייס קפה (1 ק"ג) לקערה, הוסיפו 2 ליטר חלב, 2 ליטר מים.

4. לערבב היטב, לאחר שאין גושים לשפוך בזהירות את התערובת למכונה.

5. להגברת הארומה, ניתן להוסיף, לכל מיכל, 3-5 שוטים של אספרסו וכן קופסת שמנת מתוקה להקצפה.

הפעלה:

1. חבר את המכונה לשקע החשמל.

2. למכונה כפתור הפעלה ראשי ו- 3 כפתורים, לכל מיכל: 1- סיבוב הבחשן, 2- הקפאה, 3- קירור.

3. הפעל את המפסק הראשי, הפעל את מתג 1 – סיבוב הבחשן, הפעל את מתג 2 הקפאה.

4. תלוי במזג האוויר, בין שלוש לחמש שעות הברד יהיה מוכן (לא להפעיל את המכונה בשמש ישירה!).

הפסקת המכונה :

1. שכמות הברד / אייס קפה יורדת מתחת לקו המינימום (המסומן על גבי המיכל) – לכבות את מתג ההקפאה.

2. שנגמר הברד / אייס קפה לכבות את כפתור סיבוב הבחשן – במיכל הרלוונטי.

3. שמסיימים לעבוד עם המכונה לכבות את מתג ההפעלה הראשי.

הוראות ניקוי:

1. וודא שהמכונה מנותקת מהחשמל, אסור לטבול את המכונה במים.

2. הוצא את שאריות התערובת מהמכונה, שטוף את המיכלים ע"י הכנסת מים וסבון לתוכם.

3. לנקות בסקוטש עדין או במטלית לחה ובמעט סבון – לא לשפשף בברזלית! או צמר פלדה.

4. לייבש באמצעות מטלית יבשה.

072-2657656